torsdag 16 oktober 2008

Full rulle

Nu har Vilja funnit sig till rätta hos oss och trivs bra. Det blir väldigt mycket bus när Siri och Vilja är tillsammans. Ibland får jag säga ifrån för två lekfulla flattar som busar inomhus blir lätt för intensiva och stökiga...
Vi har haft några fina höstdagar och jag har varit ute mycket med hundarna. Jobbat en del med följsamhet och inkallning. Roligt att se att det fungerar även med störning. Blåser jag i pipan kommer Siri direkt även om hon busar med Vilja :)
Siri växer så det knakar hon börjar bli tung att bära i trappor . Jag vägde henne igår och nu väger hon 15,6 kilo. Hon håller på att tappa alla sina "stora" valptänder nu. Håret växer och snart är "valpmagen" ett minne blott...
Idag öser regnet ner och dessutom blåser det så min motivation att gå ut är inte så stor. Tror att det får bli en lugn dag med mycket passivitetsträning i soffan *ler*
Två systrar söta

Siri i gröngräset


11 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin syster Cola har:) Bruna flattar är väldigt fina.. Flattvalpar sägs ju också ha damp, kolla gärna in mitt inlägg på min blog http://www.acranium.com/blogthedog/ och se om du känner igen dig av beskrivningen av min 6 månaders welshvalp. Ha det så gott och lycka till med all träning. Mvh från en som har halva frysen full av fågel.....

Ingela sa...

Mm, visst är dom fina ;-) Jag hade en welsh innan jag skaffade Siri men jag tycker att det är väldigt stor skillnad att ha en flatt! Farten och livsglädjen finns hos båda raserna men Siri har ett mycket större intresse för att sammarbeta med mig. Vilket gör att träning blir mycket roligare och vi är ett team som kan ha kul tillsammans.

Anonym sa...

Bara nyfiken varför du inte låter hunden gå uppför trapporna?

Ingela sa...

När en valp föds har den nästan bara brosk i skelettet,förbeningen är färdig först i ettårsåldern.Alltför mycket motion skadar skelett och leder. Att man bär valpen uppför och nedför trappor minskar också risken för slitage på höfterna. Alla storvuxna raser har väldigt känsliga leder under hela uppväxten. En flatt nästan fyrtiodubblar sin vikt under de sex första månaderna.

Lotta Löfgren sa...

hejsan
oj va hon växer. Cola har inte tappat valphuggtänderna ännu..alltså hörntänderna. Cola väger 18 kilo nu..kanske är hon för tjock :(, patrik ger henne så mycket hundgogis när han tränar..får nog börja skära ner lite..jag bär in o ur bilen forfarande..men det går nog inte så länge till ;)
Vad fin vilja är också.

Lotta Löfgren sa...

ojsan..trodde jag skrrev att jag tycker siri är så fin.hon ser så nätt o gullig ut..så jag skriver det nu istället då;)
Vilka fina kort på brunisarna!

Ingela sa...

Cola ser inte tjock ut!! Det är nog Siri som fortfarande är lite tunn...

Lotta Löfgren sa...

hmm, ja jag vet inte. Tänker bara på att Annica säger att de hellre får va för smal än för tjock. Man vill ju inte förstöra något, så att hon får ont i höfterna !
Det blir bra att träffa Annica snart o höra va hon säger ..om Cola blir godkänd eller ej ;)
Va fin bloggen blivit förresten:)

Lotta Löfgren sa...

hej..skrev ett helt inlägg i vår blogg på din fråga om klickerträning..Hoppas att det hjälper lite..för det är jättekul att se hunden verkligen vilja göra som man ber den..o man riktigt ser hur den försöker att klura ut vad man vill. O skönt att inte behöva korrigera felan utan bara belöna det braiga;)

Ingela sa...

Tack för tipsen Lotta!!! Nu får vi se om jag kan lära mig något...

Anonym sa...

borde va rullförbud när man har så där go mage!!/ slafspussar