måndag 11 maj 2009

Veterinärbesök och ytterliggare ett löp

I onsdags när jag var ute med hundarna fick Siri plötsligt problem att kissa. Hon satte sig, försökte kissa, började skrika och kunde bara få ur sig ett par droppar. Sen försökte hon flera gånger men skrek bara mer och mer. Så vi åkte till veterinären med en mycket ynklig och smärtpåverkad Siri :( Vi lämnade urinprov och det var fullt med bakterier så hon blev insatt på antibiotika på en gång. Hon har blivit bättre men är inte helt okej, hon verkar inte ha ont länge men det är inte alla gånger som hon kan kissa helt bekymmersfritt. Vi har fått lämna en ny odling och veterinären ska ta ställning till vad vi ska göra så fort den är klar.
*
Siri ägnar sig åt en favoritsysselsättning "koka kaffe i vattenskålen"
*
Siri har varit väldigt intresserad av Zeldas bakdel senaste dagarna och igår började även Zelda löpa. Så nu har vi två löptikar här hemma men det är ganska skönt att klara av båda löpen samtidigt.
Zelda myser på altanen
*
Igår var vi till Ikea för att titta på ny tvmöbel/bokhylla vi hittade faktiskt en som båda tyckte om och som vi nu har bestämt oss för. Så nu gäller det bara att övertala Mats att vi ska köpa den så fort som möjligt! När jag har hittat något jag vill ha har jag svårt att vänta och vill att det ska gå fort. Tyvärr vill Mats gärna skjuta på att bära hem och montera saker från Ikea(tillhör inte hans favoritsysselsättningar), så nu blir det operation övertalning här hemma.
*
Ikväll ska Siri och jag till hundklubben, men vi kommer ta det lugnt, vara passiva och bara titta på genomgång av nya moment.


12 kommentarer:

Lotta Löfgren sa...

nejmen..lilla gullSiri, vad ont det lät!!!Isch,stackars gumman..hoppas det blir helt bra igen snart!kanske bra att komma ut på klubben o kika lite!Kram till er alla:)

Agneta sa...

Vad tråkigt att hon fått urinvägsinfektion!!!! Hoppas hon blir bra nu! Undrar om hon kan dricka lite tranbärsjuice, det är ju toppen för oss människor men undrar hur det är för djur??? Bakterierna dör direkt! Det blir alldeles för surt!

Jag kan lova dig att det var inte helt lätt att hoppa på hojen idag, rumpan jätteöm he hee

Kram

/Agnet

Caroline sa...

Lilla Siri! Men jag tror som föregående skrivare skrev; ge C-vitamin i någon form, då blir det surt och otrevligt för baseluskerna!!

Ganska skönt faktiskt att klara av löpen samtidigt, håller med om det!

Annica sa...

Ska du ha c-vitamin ska det helst vara Ester C, men det har vi pratat om va?? *förvirrad*. Hoppas att det löser sig, glöm inte Tikka när du är hos veterinären.. Vi hörs!

Jessica o Vexa sa...

Urinvägsinfektion - som ett brev på posten me dessa löp, hur tråkigt som helst!

Klar att lill siri inte kunde få löpa själv, sånt tillåter inte morsan Zelda;)

Men de är skönt att ha båda avklarade samtidigt!
Ha de bra!

Lizzieonline sa...

Ajaj, gör ju antagligen jätteont att " kissa på taggtråd " :-( !
Lizzie råkade oxå ut för det en gång innan hon blev kastrerad, och varje gång hon försökte sätta sig och kissa så for hon upp som om hon var stucken av en bålgeting :((( ! Fast med antibiotika gick det iaf snabbt över !!

Från det ena till det andra : Kuuul att provdebuten är avklarad, och vilken himla bra kurs ni tyx ha varit med på !!!!

Kramizar

PS Det där med fotgående och vaten blir väl gärna a la modell framförgående .. ;))) men framåtsträvande lär ju vara en positiv egenskap, det är iaf vad min lilla odåga brukar " kontra " med *s* !!! DS

Elenor och Zidane sa...

Aj aj aj blåskatarr. Usch det gör ont. Hoppas hon snabbt blir pigg. Kul att vi blir hundsläkt nu om allt går vägen mellan Leia och Zidane. ... Roligt!

Helena & Vilja sa...

Stackars lilla Sira :( Vilja hade oxå urinvögsinfektion när hon va runt året men hon verkade inte sådär smärtpåverkad.....mest att hon skulle kissa hela tiden och att hon började kissa inne helt plötligt. Stackars Siri som har så ont. Vi har också vairt hos veterinären idag men bara för vaccination av gänget :-) Krma

Lotta Löfgren sa...

mmm ska göra det:)Måste fråga..hur går det med Siri?

Jessica H sa...

Tusen tack för grattishälsningen.... Vad dtråkigt med Siris uvi, hoppas att hon mår bättre snart igen.... Det måste vara fruktansvärt att se henne ha så ont!
Kramar

Lotta Löfgren sa...

hur gick det med siri???var ni hos vetrinären idag?

Lotta Löfgren sa...

ja jag gade mysigt igår:)Du hur är det med siri nu då?Är hon helt bra?Cola är LUGN!!!! sköönt;)