tisdag 28 april 2009

Jaktinternat

Nu är flytten äntlingen avklarad. Lägenheten är tömd och städad. Nu kan vi ägna vår tid till att komma iordning i radhuset. Det finns fortfarande gott om lådor som behöver packas upp. Jag får nog lov att sortera bort ännu mer saker för att vi ska få plats. Det märks tydligt att vi har ett rum mindre.
*
Siri i favorithörnan på våran lilla tomt
*
Vi har bott här i en vecka nu och jag stormtrivs, både med radhuset och miljön runtomkring. Jag och hundarna håller på att utforska omgivningarna och det finns många härliga promenadvägar och träningsplatser. Vår uteplats behöver dock fixas: renovering av staketet, nya utemöbler och lite blommor. Sen behöver vi också skaffa lite lampor och smått och gott :)
*

Zelda myser i solen på uteplatsen

*

I fredags smet jag och Siri iväg från allt flyttstök. Vi åkte iväg till Åkers Styckebruk för att gå en helgkurs i apportering för nybörjare. Bitte Lind (kennel Lopplådan) och Mia Burlin-Hellstrand (kennel Action) var instruktörer. På fredagen började vi med presentation, och pratade om förväntningar och mål med kursen. Sen hade vi ett jaktlydnadspass så att instruktörerna skulle få en uppfattning om alla ekipage.

*


Mia och Bitte har teorigenomgång

Lexus, en jättefin halvbror till Siri

*


Under resten av kurshelgen varvades teori och praktik. Vi tränade jaktlydnad, stadga, markeringar, dirigeringar, närsök, avlämningar och vatten. Hundarna fick apportera både dummies och vilt.


Mia visar avlämningövningar med Lexus


Alec med matte


Lexus, apporterar pinne och dummie!

*


Siri, som var kursens yngsta deltagare, skötte sig över förväntan :) Hon jobbade på bra med apporteringen och lydnaden. Under passiviteten låg hon och vilade mycket. Det är jobbigt för en liten flattflicka att vara på kurs, så mellan varven var hon totalt slut. Hon blev överlycklig av att få lägga sig och vila i Bittes bil. Vattenpremiären för Siri gick riktigt fint. Hon gick i och hämtade en kråka som matte fick efter en stund :)

*



Många glada skratt blev det under helgen


Lyssnar koncentrerat

*


Jag har lärt mig mycket under helgen, och fått tips om många bra övningar och råd hur jag ska jobba vidare med Siri och vad jag som förare behöver bli bättre på.



Bitte From och Tanja

*


Stort tack, Bitte och Mia för en mycket givande helg. Tack alla kurskamrater för trevligt sällskap. Vill även tacka Bissa för kanongod mat!

9 kommentarer:

Caroline sa...

Låter som ni haft en kanonhelg!
Det är nu bara att se fram mot nästa helg.

Ja, alla vi som ätit Bissas mat vet hur gudomlig den är...

Lotta Löfgren sa...

kanonhelg ser jag att ni haft:):)Underbart att flyyten e klar och att ni trivs!Vad roligt:)kul att se en halvbror till Siri(å Cola;))

Helena & Tina & Vilja sa...

Kul med kurs och va duktigt av lilla Siri att sköta sig så bra....och att hon kunde koppla av och vila! Va fint huset ser ut....mysigt med uteplats nu när vädret är så härligt :-) Kram

Lotta Löfgren sa...

tittar bara in o önskar er en fin valborg:)

Annica sa...

Roligt med bra kurs och fint nytt boende! Trevlig Valborg ;-)

Sigge sa...

Ha en riktigt trevlig valborg!!!
Skoj att ni är tillbaka på bloggen igen

Jessica o Vexa o Tikka sa...

Skönt att höra att ni har kommit i ordning med hus & hem men även oxå hund träningarna;)

Kul med internat - bara hundar hela helgen!

Trevlig 1:a maj!

Kramen

Agneta sa...

Vad roligt ni haft på jaktinternatet! Här uppe är det inte så många kurser/jaktinternat så vi far nog söderöver och kursar.

Hoppas ni hunnit aklimatisera er i radhuset och börjat komma till rätta med alla grejer!

Kram

Agneta & Tyra

Lizzieonline ... sa...

Kan bara instämma med tidigare " skrivare " om att ni verkar ha haft en kanonhelg :-)

Härligt att ni även tyx ha flyttat till ett bra ställe !!

Har´e gott !

Hälsar vi som nu med hjälp av " små vita piller " äntligen börjar hitta lite " form " igen .. *s* !